maandag 23 februari 2009

hoera hoera!

...ik heb er weer een paar foto's opgekregen!!

plaatselijke fauna (en hier vindt ge die echt nog in het wild)

missing snow 6b+ op de tyrolean wall: 1 van de mooiste 6e graadsroutes die ik al gedaan heb

cafe andaman 7b: zeer mooie route in het grote dak van ton sai. minder tof: ik ben er al 2 x uitgegaan bij de beweging naar de allerlaatste greep, das wel even balen ;) misschien dat ik er de laatste dag nog een verwoede poging in doe


tijdens de vorige rustdag zijn we op zoek gegaan naar de lagune en ergens halverwege de hike kom je op het view point van waar je een zicht hebt op railay east en west en ton sai. sehr schon! (en op de "o" moeten 2 puntjes maar thaise toetsenborden kennen dat niet :))


en save the best for last gelijk ze zeggen. deze foto is genomen in burnt offerings 7a+. "de" fotoroute van ton sai en ik denk dat het snel duidelijk is waarom. deze route is hoog gelegen op de fire wall en begint met een traverse door het dak van de grot gevolgd door een zeer pittige uitklim uit dit dak, daar ben ik er dan ook in mijn onsight poging uitgegaan :) nog geen 2e poging gedaan, want hier is zoveel om te doen! *zucht* ;)


ondertussen is de laatste week hier begonnen, ge kunt wel stellen dat de tijd hier vliegt. vandaag is het rustdag en dan heb ik nog 4 klimdagen voor de boeg om hopelijk nog een paar mooie routes aan de ticklist kunnen toe te voegen...

Ciao!

N.

zondag 22 februari 2009

rare wending

na het ondertussen zo gewoon zijn aan het enkel en alleen Engels praten, heb ik de 2 voorbije dagen enkel Frans gesproken! Toch wel terug even wennen... k ben de vorige dagen met een mix van Franse, Canadese en Zwitserse klimmers gaan klimmen (en ook een Duitse ma die hoort niet in het rijtje thuis ;)) en tis een leuke bende! aangezien mijn Finse klimpartner ondertss vertrokken is moest k wel andere mensen zoeken, maar dat is hier niet direct een probleem...

het klimmen gaat ook goed, kheb me wel nog niet echt bezig gehouden met het uitwerken van een zwaarder project (alhoewel dat ik toch voel dat 7b+ en 7c mogelijk zijn want ik heb al elk van de 2 vrij vlot uitgewerkt...) maar ga naar veel verschillende gebieden om zoveel mogelijk te zien te krijgen. het is dus vooral onsight klimmen maar dat begint ook vlot te gaan. tegen de tijd dat ik hier moet vertrekken zal de vorm wrs heel goed staan ;)

ik heb ook nog geprobeerd om er een paar foto's bij te krijgen maar het thaise internet wil niet altijd evengoed meewerken, dus hopelijk de volgende keer meer succes.

dat was het zo een beetje, het goede nieuws is dat ik nu toch met 95% zekerheid kan zeggen dat de tonsai bug verdreven is ;)

Ciao!

N.

dinsdag 17 februari 2009

we zijn alweer een paar dagen verder...

... en het leven in Ton Sai gaat zijn gewone relaxe, heerlijke gang verder.

Eergisteren heb ik voetbal gespeeld met de Thai en hier vliegen ze er even hard in als bij ons. Als het niet harder is... Ze waren al een week aan het vragen wanneer ik ging meedoen en het is er eindelijk van gekomen, de andere keren was ik steeds klimmen. Ik denk dat ik nu wel aanvaard ben als Thai ;) en begin ook stillekes aan de Thaise kleur aan te nemen. Hier wordt ge zelfs bruin in de schaduw want op dagen dat er geklommen wordt, kom ik zo goed als niet in de zon, enkel op rustdagen zoals vandaag en toch begint het bruin terug te komen... hoera hoera! ;)

na 2 klimdagen was het tijd voor een nieuwe rustdag vandaag want het vel op de vingertoppen verdwijnt als sneeuw voor de zon... en hier is veel zon en weinig sneeuw ;) tip van een amerikaan: ga eens naar de lagune! het is echt supermooi en de trip waart. dus met volle moed beginnen we aan een toch vrij lastige hike, bij momenten is het meer klimmen, op en af en het blijft maar gaan tot we uiteindelijk op een plaats uitkomen waar we 360 graden rond omringd zijn door rotsen. Tiens, geen water! schoon lagune... maar we hebben er toch een geanimeerde wandeling aan over gehouden, uiteraard op de teensletsen. Ik weiger om hier in ander schoeisel rond te lopen ;) tis da of blote voeten.

tenslotte ging het op klimvlak vrij goed de voorbije dagen (gisteren niet zo, ma de dag ervoor wel). mijn onsight poging in cafe andaman 7b strandde op 3 bewegingen van het einde, jammer maar zit er wel in voor de komende dagen denk ik en tijdens de avondsessie diezelfde dag 7a+ a vue gedaan (a vue is hetzelfde als onsight uiteraard) want ik voelde mij na het voetballen te moe om cafe andaman opnieuw te proberen maar blijkbaar ging het vrij goed.

dat was het zo een beetje voor deze keer,

Thaise greetz.

Ciao!

N.

zaterdag 14 februari 2009

kort maar krachtig

gegroet,

voor de eerste keer in een paar dagen beter nieuws. na een dieet van soep, chocolade voor de energie en wat pasta de laatste dagen begint het met de tummy te beteren. heb vandaag een rustdag genomen en hoop morgen terug goed te kunnen klimmen.

heb ondertussen 7a+ gedaan en hoop van morgen 7b a vue te kunnen doen. fingers crossed!

meer heb ik voor de moment nie te vertellen, buiten het feit dat het weer hier waarschijnlijk veel beter is dan in het belgenland ;)

Ciao!

N.

woensdag 11 februari 2009

tonsai tummy, the story continues...

ondertussen staat het klimmen op een zeer laag pitje want de tonsai tummy blijft hardnekkig volhouden. na de eerste dag 2 dagen wat buikpijn gehad en een slap gevoel, maar de voorbije nacht wint toch met glans. als ik geen 30 keer naar het toilet gehold ben dan weet ik het ook niet meer... verdere uitleg hoort daar niet bij denk ik ;) vanmorgen een ietwat beter gevoel maar na het eten van een gegrild ciabattabroodje kwam de buikpijn weer opzetten.

conclusie: nu begin ik het toch stillekesaan moe te worden en zou graag terug tegen een rots plakken want mijn boeken zijn al bijna allemaal uit, anders moet k er hier nog nieuwe halen :)

ik ga nu nog een verwoede poging ondernemen om er toch wat foto's bij te krijgen...

tot de volgende (en hopelijk beter)

Ciao!

N.

zet in de juiste volgorde:
- lounge brussels airport
- eerste zicht als je uit de bus stapt
- riesenbaby, 7a+
- my crib
- zicht op tonsai en railay vanaf de bekendste route, de groovetube 6a









zondag 8 februari 2009

enkele feiten op een rijtje

fact 1: when you're almost a week from home and you can't speak dutch to anyone (except 30 min with the holland-folks), you even start thinking in english, even when i'm alone in my room. this is a pretty strange side effect. so thank god Kimmie gave me a few books i can read in dutch en dat ik hier nu ook iets in het nederlands kan zetten ;)

feit 2: dit is een raadseltje. wat gebeurt er als je uit de belgische winter in 30 graden gegooid wordt, er een aangenaam windje staat en de zee nogal uit veel zout water bestaat? juist ja... verbrand, but hey, it can happen to anyone ;) extra zonnecreme en after sun zijn hier wel in tegenstelling tot de rest, overprized maar ik heb het toch nodig... en ja, ik had me ingesmeerd! ;)

feit 3: tot nu toe ging alles vlot en het thais eten is zeer lekker tot ik deze morgen opstond met buikpijn. de zo genaamde tonsai tummy deed zijn intrede en zorgde voor een aangenaam eerste half uur op het toilet ;) 2 imodiums, veel water, beetje cola en wat bananen later voel ik me toch al iets minder slap maar ik ga toch nog een nachtje nodig hebben om terug op krachten te komem.

feit 4: alhoewel ik met de tonsai tummy zit, heb ik vandaag toch mijn eerste 7a a vue gedaan. hopelijk het begin van een mooie reeks...

voor de rest heb ik niet zo heel veel meer te melden buiten het feit dat ik de ontmoette nationaliteiten niet meer kan bijhouden en dat ik gisteren victor, een schrale maar zeer vriendelijke rus die in ukraine woont, ontmoet heb want met hem had ik contact via een forum over het klimmen in tonsai.

hieronder volgen een paar sfeerbeelden,
enjoy!

Ciao!

N.

ps: bij deze haat ik thaise pc's en de volgende keer zoek ik terug een andere plaats want uploaden marcheert nie... bullocks!!

donderdag 5 februari 2009

1e bericht van mezelf...

... maar als ik zie met welke literaire vrijheid Kimmie da doet moet ik hier duidelijk niks meer doen ;)

na toch een vermoeiende reis (ook al was deze in grote luxe) ben ik gisteren in Tonsai aangekomen en na elke bungalow te gaan checken heb k er een mooike uitgekozen en het ziet er uit zoals da 2e fotoke da er staat. in de namiddag om 4u in slaap gevallen en s nachts wakker, daar ging mijn kort dutje maar ik had het duidelijk nodig precies.

aangezien mijne australische en ukraiense (vraag me niet om speciale leestekens te zetten, die thaise laptops doen al vreemd genoeg ;)) contactpersonen nog niet hier zijn heb ik vandaag met een fin geklommen. en de eerste klimdag ging onmiddellijk goed, heb nl een 6c a vue gedaan en nog wat andere 6e graadsroutes waaronder de klassieker, must-do 6a (die eigenlijk geen 6a is, ma kom...), de groovetube. klint wel lekker ;) nu de vingers wat rust gunnen om morgen weer aan de slag te gaan, want acclimatiseren is hier wel heel hard nodig.

een kleine greep uit het aanbod van nationaliteiten waar ik al mijn sociale vaardigheden mee oefen: thai, fransen, duitsers, canadezen, alaskavolk, finnen, australiers... en uiteraard ook hollanders! ;)

ik ga proberen om de volgende keer ook wat fotos er op te zwieren...

vele thaise warme groeten!

ciao!

N.

ps: en Kimmie, djie doet da geweldig!

woensdag 4 februari 2009

Eindelijk...

... is de bestemming bereikt!

We bevinden ons eerst nog steeds in Bangkok:

21.00 hrs lokale tijd. (In België is het 15.00 hrs)
De zoektocht naar een hotel heeft niet lang geduurd. Aangezien hij de ochtend erop omstreeks 06.00 hrs weer op de luchthaven moest zijn, was het niet de bedoeling dat het hotel mijlenver van de luchthaven gelegen was. Hij verbleef in het "Great Residence Hotel" dat op 8 minuten rijden van de luchthaven te vinden is (Zie kaart). Met een hotel dat vriendelijk personeel, een goeie douche, een knus bed, een telefonische wekker en een ontbijt aan te bieden had kon Nielsie tevree en wel de ogen sluiten.


Zoals voorspeld werd hij om exact 05.15hrs wakker gebeld door de receptie. Na een stevig, maar snel ontbijt werd hij terug afgezet aan de luchthaven van Bangkok. Klaar voor de laatste vlucht die hem naar Krabi zal brengen.

10.00 hrs lokale tijd. (In België is het 04.00 hrs)
Misschien wel met een pak minder luxe, maar toch veilig en vlot aangekomen in Krabi. Er stonden hem nog maar twee vervoermiddelen te wachten. De bus en de boot. De bus bracht hem naar Ao Nang en vervolgens nog een ritje op de boot naar Tonsai. En jawel, jullie lezen het allemaal goed, HIJ IS AANGEKOMEN! Het reizen naar daar zit erop, nu kan het uitrusten van de rit beginnen.

Maar wat hebben we nodig vooraleer we kunnen rusten? Juist, ja, een bed en liefst voor de komende maand onder een dak met 4 muren er rond. Al was dat natuurlijk ook weer geen probleem (wat is dieje niels toch ne zelfstandige reiziger! ;-)) De komende maand verblijft Nielsie in het "Mountain Vieuw Resort" Het is te vergelijken met Center Parcs; Allemaal bungalows in kleine en grote maten bij elkaar. Alleen het uitzicht is waarschijnlijk in Tonsai een pak interessanter dan we in Center Parcs kunnen vinden ;-)


Hopelijk regent het morgen niet meer (wees getroost, niet enkel in België kan het slecht weer zijn...), is hij morgen weer goed uitgerust en kan hij de plaatselijke buurt eens gaan verkennen. Vervolgens zal hij de Paul & de Victor gaan zoeken om zijn eerste klimmekes in Thailand vast te leggen. (En als hij die niet te pakken krijgt, vindt hij wel iemand anders om mee te klimmen... ;-))












Ik kan hem nu nog alleen maar veel plezier, sterke klimprestaties en een bruin tintje wensen.
En ik denk dat ik niet de enige ben...


Heel veel warme groetjes van Nielsie aan iedereen.

Tot het volgende verslag!

Groet,

K.

dinsdag 3 februari 2009

Keep on Tripping!

Hallo fans,

De reis is nu officieel van gestart gegaan. Even een korte flashback van de laatste 24uur:

19.15 hrs:
We arriveerden in Zaventem.
Bij het inchecken kwam Nielsie al snel een paar verrassingen tegen. Aangezien hij alleen reisde en de vlucht overboekt was, werd hem een voorstel gedaan om een dag later te vertrekken met een andere maatschappij. Je denkt: "huh? zot? hoe sneller weg, hoe liever!". Maar ter compensatie kreeg hij dan een overnachting in het hotel en 600 euro cash terug. (Wauw! ik dacht dat de koopjes van zaterdag gedaan waren?!) Nielsie ging uiteindelijk op het aanbod in, 600 euro uitsparen is niet niks! Al was het allemaal natuurlijk nog niet zeker. Als niemand zijn plaats op de vlieger nam, moest hij gewoon zoals gepland met de eerste vlucht mee. En ja, voor de ene slecht nieuws, voor de andere goed nieuws, maar niemand nam zijn plaats in en hij vertrok dus nog vandaag naar Thailand. Maar, een vliegtuigmaatschappij zou geen vliegtuigmaatschappij zijn, als we niet in een nog andere verrassing vielen: omdat Nielsie zo vriendelijk was om zijn plaats af te staan, werd hem een vlucht in business class aangeboden. De komende 7 uur zou hij in pure luxe vertoeven. Hier was hij héél tevreden mee... ;-)




07.30 hrs lokale tijd. (In België is het 04.30hrs)
Nielsie kwam aan in Abu Dhabi. Hij wist me te vertellen dat de vlucht super was verlopen en hij hoopte dat de tweede vlucht naar Bangkok even luxueus was als de eerste. Dat was nog af te wachten... Niet veel later vertrok de 2e vlucht. Deze vlucht was niet zo luxueus als de eerste, integendeel, het had nog een tikkeltje meer luxe! Het zit tot nu toe echt allemaal goed mee! Hoera hoera hoera! ;-)


20.20 hrs lokale tijd. (in Belgie is het 14.20 hrs)
Ik keeg nogmaals een telefoontje dat de vlucht heel goed was verlopen en dat hij veilig en wel op de grond in Bangkok was geland. Nu is het uitkijken naar een heel goedkope overnachting, want morgen in de ochtendglorie staat hem de 3e en ook de laatste vlucht te wachten. Maar eerst: one night in Bangkok.




Zo, dat was het voor vandaag, lieve kindertjes!
Morgen meer nieuws over (eindelijk) de laatste aankomst. Reizen is leuk, maar ik denk toch dat zijn vingers aan het kriebelen zijn om een rots te kunnen beklimmen. Hoog tijd dat hij zijn bestemming bereikt dus.

Groet,

K.

PS: doe ik het goed? ;-)

maandag 2 februari 2009

D-day

Wees gegroet allen,

hier volgt het allereerste gecombineerde bericht van zowel mezelf als Kimmie aka verslaggeefster-ad-interim.

We hebben ons laatste weekend op Belgische bodem afgesloten met een heerlijk toneelstuk van Tejaterbende Oeps! vrijdagavond (dikke aanrader) en vandaar verder gecruised naar Nieuwpoort-aan-Zee om nog even een verkoudheid op te lopen in het koude winderige weer... ;-)

Vervolgens restte er nog enkel het afscheid nemen hier-en-daar en alles in mijn valies te proppen. En niet te vergeten, snel nog wat elektro-schijfjes op mijn iPod zetten want ik betwijfel of ze dat in Thailand gaan kennen :-)

Zo meteen staat het "laatste avondmaal" op ons te wachten om dan de trip richting Zaventem aan te vangen. Om 21:35 staat de vlucht van Etihad Airways op mij te wachten om richting Abu Dhabi te vertrekken.

Ciao!

N.

PS: Ongetwijfeld zal ik jullie laten weten hoe, waar, wanneer en in welke toestand Niels(ie) aangekomen is. Want als er geen internet beschikbaar is of de tijd hiervoor ontbreekt, zullen jullie het met mijn verslaggevingen moeten doen... Geen paniek, ik zal er wel voor zorgen dat hier geregeld een update wordt geplaatst de komende maand voor de hevige fans onder jullie ;-)

Veel leesplezier,

K.