vrijdag 30 januari 2009

Laatste weekend...

... op Belgische bodem komt in zicht.

Het is duidelijk dat de training van de laatste weken zijn vruchten heeft afgeworpen en dat we strak staan om te vertrekken. Het bewijs is overduidelijk ;)



De valies is zo goed als gepakt en ik blijf netjes onder de 20 kg (hoera! hoera!) en de teensletsen staan klaar om richting het mooie weer te trekken!

Voor zij die het nog niet door moesten hebben (maar dan waart ge toch wel heel slecht hoor) ;) zal natuurlijk Kim(mie) af en toe verslag uitbrengen voor als het internet daar niet beschikbaar is of niet deftig werkt...



Ciao tuti!

N.

vrijdag 23 januari 2009

TTB-dag

Trein-tram-bus-dag of in mijn geval vliegtuig-vliegtuig-bus-boot-2daagse :-)

Waar ik de vorige keer nog even het noorden kwijt was in Krabi, waar de binnenlandse vlucht mij dropt (vanzelfsprekend Krabi airport op de kaart), weet ik nu dat ik de bus moet pakken richting Ao Nang, het Knokke-Zoete van Thaïland volgens Tijl die er al geweest is. Uiteraard zal ik mij ook daar onmiddellijk thuis voelen! ;-) en kan ik mij volledig laten gaan in de belangrijkste hobby na het klimmen, het afdingen op fake stuff! Van Ao Nang uit rest er mij nog de longtail boot te nemen naar het zuiden, richting Railay. Tonsai bevindt zich achter de eerste bocht. Zeker zien dat ik op tijd uit de boot ben want in Railay swingen de prijzen de pan uit. Dit wordt dan ook het belangrijkste om de eerste dag te doen, nl. op prospectie gaan waar ik het goedkoopst kan slapen. Vervolgens een topo kopen (voor de niet-klimmers: zo een boekske waar alle verschillende routes met niveau instaan en waar je de desbetreffende rots moet gaan zoeken) en vervolgens chillen om een beetje te bekomen van de reis om de volgende dag zo snel mogelijk klimpartners te vinden en te kunnen genieten van de Thaïse natuur.

Ciao!

N.

ps: de freelance communicatiespecialiste die ik onder de arm genomen heb beoefent uiteraard zelf ook de klimsport, een belangrijk facet om goed verslag uit te kunnen brengen. Hieronder in volle actie in Arco tijdens een nightclimbing-sessie. RESPECT!



dinsdag 6 januari 2009

Thaïland = geboekt!

2 bezoeken aan het reisbureau later en € 1000 lichter en de tickets naar Thaïland liggen vast!

De heenreis staat gepland op maandag 2 februari 21:35 in Brussel.
Etihad Airways (www.etihadairways.com) brengt mij via een tussenstop in Abu Dhabi naar Bangkok. Ik zal mij daar onmiddellijk op mijn plaats voelen tussen al die reike oliesjeiks! ;) Uiteindelijk zal ik aankomen op 3 februari om 18:45 lokale tijd (het is te hopen, want ik heb niet veel zin om mijn tripke al met veel vertraging te beginnen). Deze baby zal mij 1 reishelft vervoeren:

makkelijke quizvraag: uit welk liedje komt onderstaand refrein en je weet wat er mij te wachten staat ;) (om het niet té makkelijk te maken zijn de eerste 4 woorden vervangen door ?'s want anders was er helemaal niks aan)
? ? ? ? and the world's your oyster
The bars are temples but the pearls ain't free
You'll find a god in every golden cloister
And if you're lucky then the god's a she
I can feel an angel sliding up to me

's Morgens 4 februari (08:00) staat de 3e vlucht op mij te wachten, de binnenlandse vlucht van Bangkok naar Krabi, deze zal ongeveer 1:20 duren. Na de luxe van Etihad volgt nu het busgevoel met Thai Airways ;)

Na aankomst in Krabi is het met hebben en houden (maar met 20kg bagage zal dit zo geen probleem zijn) de bus op, na de bus de longtailboat en raar maar waar, dan ben ik waar ik moet zijn! De step, skateboard en paard mag ik dus overslaan ;) Maar dit laatste stukje van de rit (bus + boot) moet ik nog even bekijken en zal voor een volgende update zijn.

Ciao!

N.

ps: om de mensen hier even jaloers te maken (zeker met temperaturen die gaan tot -15°C). Op dit moment is het daar 's nacht tussen de 20° en 25°C en overdag halen we makkelijk 30°C. Dat zal dus even aanpassen worden en snel die warme kleren uitgooien als ik van het vliegtuig stap.

ps2: ik weet niet in hoeverre internet daar beschikbaar zal zijn en/of dit aan democratische prijzen is, daarom heb ik een freelance communicatiespecialiste onder de arm genomen om verslag uit te brengen als ik het gevoel heb dat anders child focus gecontacteerd zal worden. Meer informatie omtrent de identiteit van deze persoon volgt binnenkort.

ps3: het antwoord op de quizvraag was uiteraard "one night in Bangkok"